Profilaxie

Dinții tăi au nevoie de îngrijire în fiecare zi pentru a avea un zâmbet sănătos!

Profilaxia dentară este o metodă de tratament foarte simplă și ușoară de accesat. Scopul profilaxiei dentare este de a preveni apariția cariei dentare și a bolii parodontale. Profilaxia previne și evoluția acestor afecțiuni dacă ele au apărut deja.

Principalele metode de profilaxie:

  • Igiena orală

Igiena orală este cea mai importantă metodă de profilaxie. Placa dentară se acumulează pe suprafața dinților după fiecare masă. Daca nu este îndepărtată prin periaj activ, aceasta se va calcifica transformându-se în tartru dentar. O igienă orală corectă presupune un periaj regulat și corect, minim de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apelor de gură.

  • Controale periodice regulate

Controalele periodice ar trebuie efectuate cel puțin de două ori pe an. Multe afecțiuni orale evoluează fără dureri mai ales în fazele inițiale. Medicul stomatolog poate depista cariile incipiente de care pacientul nu este încă alertat sau poate descoperi semne inițiale ale unei îmbolnăviri gingivale.

  • Detartraj

Detartrajul este procesul de îndepărtare a tartrului și a plăcii dentare folosind instrumente specifice de detartraj.

  • Periajul profesional

Periajul profesional are ca scop îndepărtarea plăcii dentare ce a mai rămas după detartraj precum și a diverselor pete sau colorații de pe suprafața dinților. Periajul profesional trebuie însoțit de o igienă orală regulată.