Implantologie / Chirurigie

Implanturile dentare reprezintă rădăcini artificiale din titan, similare unor șuruburi, care sunt integrate în osul maxilarului sau mandibulei pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt concepute pentru a servi ca suport solid pentru lucrările protetice, cum ar fi coroanele, punțile sau protezele dentare, oferind astfel o soluție durabilă și estetică pentru restaurarea danturii.

După implantare, urmează o perioadă de aproximativ 5-6 luni de vindecare, în timpul căreia osul natural se integrează treptat cu implanturile, asigurând o ancorare stabilă și durabilă. Ulterior, medicul stomatolog atașează un bont protetic la vârful implantului. Acest bont serveste ca o bază solidă pentru fixarea lucrării protetice personalizate.

Lucrările protetice sunt create pentru a se potrivi perfect cu aspectul și funcția naturală a dinților, restabilind astfel funcția masticatorie și estetica zâmbetului pacientului. Astfel, implanturile dentare oferă nu doar o soluție eficientă pentru lipsa dinților, ci și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții și a încrederii în propria zâmbet.