Sfaturi pentru îngrijirea implanturilor odată inserate

Igienizarea la domiciliu trebuie făcută zilnic cu ajutorul periuței dentare, după care să ne clătim cavitatea bucală cu apă de gură.

Sfaturi utile ce NU trebuie făcute dacă aveți implanturi dentare:

  • nu roadeți unghii, instrumente de scris, acadele, să nu deschideți capace de sticlă și să nu spargeți semințe;
  • nu consumați lichide foarte fierbinți (implantul fiind din titan, transmite căldura în jurul lui și acesta duce la pierderea calității osoase);
  • nu fumați (nicotina reduce drastic fluxul sanguin);
  • nu folosiți periuță electrică ce vibrează! Din cauza vibrațiilor coroana de pe implant începe să se mobilizeze și în timp poate duce la pierderea implantului;
  • nu folosiți ață dentară în jurul implantului pentru că duce la periimplantită (dacă folosiți să nu introduceți mai mult de unu-doi milimetri subgingival).

Chiar dacă aveți lucrare fixă pe implanturi (adică lipite pe implanturi), sau lucrare mobilă (proteză pe implant sau înfiletate), trebuie să treceți din patru-șase luni pe la clinica dentară pentru igienizare profesională. La Perfect Dental facem o igienizare de către igienist sau doctor avansată, adică nu se începe o igienizare fără o interpretare radiologică panoramică pentru a vedea statusul implanturilor. Igienizarea se face cu un aparat special de detartraj cu doză de vibrații variabile. Folosim air-flow (apă + aer + pulbere specială pentru implanturi). În loc de anse metalice folosim anse de teflon să nu zgâriem suprafața implanturilor.

Sfatul meu este: prevenția este mai indicată decât tratamentul! Dacă doriți mai multe informații despre implanturi dentare, nu ezitați să ne întrebați!

Multă sănătate vă doresc! Dr. Venczel